top of page

SÄLJA HÄST

Välkommen att lämna din häst hos oss till försäljning! Här på Eskilsby gård finns många möjligheter för kunderna att provrida hästarna, vi har ridhus, paddock, ovalbana och en anlagd grusväg i vår egen skog där kunderna i lugn och ro kan prova när vi är med.

 

Vi säljer hästar i alla prisklasser, från 25 000 kr - 500 000 kr.

När hästen kommer till oss provar vi den ett par gånger, inom en vecka har vi oftast filmat, tagit foto och gjort en annons som läggs ut, målet är att sälja varje häst inom en månad. Men räkna med att en försäljning tar 1-3 månader. ( Vi tar inte emot försäljningshästar för enbart 1 månad ).

Vi bokar in upp kunder som är intresserade av er häst varje vecka och hästen provrids av alla kunder som vi tror kan passa. Vi vill även att hästen skall kunna testas under lektionstid på ridskolan.

Vi är noga med att varje häst hamnar hos rätt ryttare, känner vi inte att allt är ok tackar vi nej till ett köp. Det är jätteviktigt att vi tror att hästen kommer passa och att köparen blir nöjd med sin nya familjemedlem.

Om hästen inte är i kondition kan vi träna den här under en tid innan försäljningen. Den rids då av kunniga och duktiga ryttare med stor vana av att utbilda Islandshästar. Att få hästen tränad kostar 2000 kr extra per vecka. Är hästen i försäljningsbart skick motioneras den här och rids av kunder som provrider utan extra kostnad.

Eskilsby gård ligger i Landvetter, ca 10 minuter från flygplatsen och ca 20 minuter från Göteborg centrum. Många av våra kunder tar ett flyg över dagen för att prova och träffa sin nya häst men vi kan också erbjuda boende i nyrenoverat hus att hyra på gården om man vill stanna över natten.

50% av våra försäljningar sker enbart på videofilmer, vi kan filma med olika ryttare, både barn och vuxna. Vi hjälper sedan till att ordna med transport när allt är klart med besiktning och kontraktskrivning.

Att vi besiktigar hästen hos veterinär kostar 2000 kr det är en fast avgift vi tar ut för att personal skall genomföra besiktningen, antingen på klinik eller på gården. Avgiften till veterinär betalar alltid köparen.

Får hästen anmärkning av vetrinär på besiktningen och köparen avstår köp betalas även hela avgiften till vetrinären av säljaren.

När du lämnar din häst hos oss vill vi gärna ha en lapp med allt vi behöver veta om er häst, där skall också stå en beskrivning hur den är att hantera och rida, ni skall lämna med pass, ett påskrivet ägarbevis och ett färdigt köpeavtal, detta för att försäljningen skall gå så snabbt och smidigt som möjligt.

När vi testridit er häst i olika situationer ett par gånger kommer vi att göra en värdering, värderingen är ett pris vi tror att hästen kommer att kunna säljas för inom rimlig tid ( 1-3 månader ), det är dock alltid hästägaren som bestämmer priset.

När du lämnar din häst till oss bestämmer du själv om den skall gå på lösdrift med en eller flera kompisar eller får en egen box med rasthage. Full service ingår och du betalar enbart stallhyran när hästen står här. Man betalar stallhyran när man lämnar hästen i förskott och per påbörjad månad, 1-30 dagar. Stallhyran betalas genom swish. När hästen är såld tar vi 10% av försäljningspriset i provision för arbetet med förmedlingen.

Vi sköter all kundkontakt och ser till att hästen hittar en köpare, besiktigas hos veterinär, att kontrakt skrivs och att hästen levereras till sin nya ägare, vi ser också till att försäkringar förs över eller att en ny tecknas innan hästen lämnar gården.

När hästen är såld behöver den vara nyskodd innan besiktningen ( ej äldre än 4 veckor ). Skor kostar 1500 kr

Vi har i över 20 års tid sålt hästar och är noga med vårt goda ryckte, därför är det viktigt för oss att både köpare och säljare är nöjda med vår förmedling. Vi säljer i snitt ca 10 hästar per månad, vissa veckor när vi har bra hästar inne kan vi sälja uppåt 10 hästar i veckan. Många av våra kunder har köpt häst här tidigare genom åren och återkommer vid flera tillfällen, vi har ofta ca 20 kunder som står på kö för att hitta rätt häst.

Vi vill att hästarna som kommer till oss är i försäljningsbart skick, vi tar inte emot hästar som bockar, skenar eller stegrar. De får inte ha haft fång eller fettnacke eller några andra allvarliga skador. Vi vill sälja friska och välskötta hästar.

Vi köper även in svenskfödda hästar mot kontant betalning direkt via swish i alla prisklasser. Man lämnar hästen här hos oss och betalar första stallhyran, vi tränar och rider sedan hästen under några dagar och gör en värdering som vi meddelar er.

Vi köper inte in spända eller rädda hästar.

När hästen skall säljas behöver du som äger hästen står som registrerad ägare i world fengur, gör du inte de behöver detta ordnas innan vi kan betala ut försäljningssumman.

Behöver du hjälp med detta kan vi ordna det mot en tilläggskostnad om 1500 kr.

Vi har nästan alltid brist på bra hästar, kontakta oss gärna om ni har en häst till salu, 0705-276201

 

Priser:

Stallhyra per påbörjad månad, 1-30 dagar lösdrift

(Valack, sto ) 4500 kr

Skoning 1500 kr

Avgift för besiktning 2000 kr

Provision 10% av försäljningspriset

Utrustning säljs till marknadspris, kostnaden är 20% av försäljningspriset.

Välkommen att lämna er häst eller att höra av er till oss

bottom of page