top of page

DJUREN

Våra kunder till cafét, butik och ridskola får träffa våra djur när ni besöker oss

Här på gården i Eskilsby bor många olika djur, här tänkte vi presentera dem för er.

HÖNS

Vi har 7 st höns av rasen Lohman, det är en värphöna som lägger många ägg, ett ägg per dygn och höna.

Vi har 5 bruna höns som lägger bruna ägg och 2 vita höns som lägger vita ägg. De bruna hönsen är tamare och lugnare än de vita.

På natten bor de i hönshuset och på dagarna går de fritt ute på gården och sprätter. De ger stora fina ägg, oftast med två gulor i varje. 
Det blir fantastiska våfflor, pannkakor och omelett på äggen.

Höns.jpg
Fåren.jpg

FÅREN

Lilla Per är baggen som snart fyller 1 år, här bor även tackorna Fiona, Filippa och Fia. De är av rasen Åsenfår. De har en tjock och krullig päls, är sociala och trevliga, förutom Lille Per som stångas.

GRISARNA

Våra gosiga grisar heter Nasse och Eskil, Nasse är rosa och svart fläckig och Eskil är brun. Nasse är tjockast. 

Grisarna är keliga och lydiga och kommer direkt när man ropar på dem. Deras favoritsyssla förutom att äta är att ligga inbäddad i halmen i sitt lilla hus med värmelampan på, de älskar när det är riktigt varmt.

Grisarna äter all överbliven mat i cafét och tycker extra mycket om pannkakor.

Katterna.jpg

KATTERNA

Irma, Isak och Pelle är 3 helsyskon som ser nästan exakt likadan ut, de är svarta med vita tecken och har mycket päls precis som sin pappa.
Mamma till dem alla är Elvira, vår fina bondkatt som bor hemma i Mölnlycke.


Katterna är otroligt sociala och älskar barn, de tycker mycket om att ligga en stund i famnen och bli kliade. De är orädda och kan sätta våra hundar på plats när det behövs.


Om de har möjlighet hoppar de gärna upp på en hästrygg där de tycker det är varmt och skönt i hästarnas päls, de spinner högt och hästarna verkar tycka om det.Katterna har ett uppvärmt rum på loftet där de har en egen soffa som är bäddad med filtar och täcken åt dem.
De är grymma jägare och är ofta ute på jakt på gårdsområdet.

HÄSTARNA

På gården bor ca 50 st Islandshästar i alla möjliga vackra färger. Ca 20 st av dem ägs av familjer som hyr en stallplats av oss, ca 10 st är hästar som jobbar här på gården med ridskola, turer och kurser, 4 st är unga hästar som tränas inför försäljning och 6 st är tävlingshästar.

Det brukar finns ungefär 10 st hästar som är hos oss på försäljningsuppdag varje månad. Hos oss kan man nästan alltid hittas fina Islandshästar att köpa om man vill ha en egen.

isabella.jpg
HUNDARNA.jpg

HUNDARNA

Ludvig är vår fina och roliga schäferhane som alltid hittar på massor av hyss. Han är född våren 2019 och precis så busig som man kan förvänta sig.


Ludvig älskar gården

att springa fritt på stora ytor och leka med sina kompisar. 


Bruno är vår Leonberger hane, en stor och kraftig hund som börjar bli gammal och lite krasslig. Bruno är ganska skarp och kan inte vara lös när det är andra människor på gården, han vaktar och har en tendens att markera genom att bita. Med familjen är han världens gosigaste men ve och fasa för den som försöker gå in i vår trädgård..

 

Ásta bor också på gården, hon är en bordecollie som är otroligt trevlig och mjuk i sitt temperament. Ludvig bara älskar att leka med henne och de kan springa i timmar och jaga varandra och ha dragkamp.

bottom of page