top of page

RIDSKOLA

Anmälan till vårterminen- 24 tas nu emot via sms på 0705-276201

 

Ridskolestart måndag 8 januari! Uppehåll vecka 6 och vecka 7, avslutning söndag 9 juni.
 

Vi är en liten familjär ridskola med endast 10 ridgrupper per vecka.

Här bor hästarna ute i skogen dygnet runt, året runt, de går i stora hagar med berg, skog och åker på lösdrift där de har en ligghall om de vill gå in och sova, men oftast sover de i skogen under en gran eller ett träd, där trivs de allra bäst.
 

De går i flock med andra hästar och leker och har ett härligt hästliv, 3 ggr varje dag får de hö under vintern och under vår sommar och höst betar de färskt gräs.

Målet är att man skall lära känna hästarna och även klara av att sköta om dem och göra iordning dem med att sadla och tränsa innan sin ridtur. 

Varje lektion består därför av både hästskötsel och ridning i 60 minuter.

 

Det finns både lite piggare, flottare hästar för dig med mycket ridvana och väldigt lugna, trygga och snälla hästar för dig som är nybörjare eller känner dig lite osäker.
 

Varje ridlektion har ett tema på ridskolan så att eleverna får en bred ridutbildning.
 

Målet med varje lektion är att man skall lära sig gångartsridningen samt att man skall ha en härlig stund i stallet tillsammans med Islandshästarna.
 

Ridlärare är Filippa, Olivia, Aidan, Emma, Nellie och Linnea, flera av våra ridlärare har själva ridit i landslaget och är unghästtränare.


Ridskolestart höstterminen 2023 är måndag 7 augusti, vi rider fram till söndag 26 november, man betalar månadsvis senast den sista i varje månad i förskott. Varje termin är 4 månader ( 16 ggr )

Månadsavgiften på ridskolan är:

Barngrupp            1350 kr per månad 

Vuxengrupp         1600 kr per månad

Vuxengrupp lyx   2000 kr per månad ( lördagar kl 10:30-12 )

Hyra häst              1500 kr per månad

Anmälningsavgift 300 kr per termin tillkommer vid anmälan, det är en avgift som täcker all administration. 

Avgiften för ridskolan betalas månadsvis senast den siste i varje månad i förskott, man anmäler sig för hela terminen ( förrutom ridlekis  där man bokar månadsvis ) Vårterminen 2024 är 20 ggr, 5 månadsbetalningar.

Blir man sjuk eller får förhinder går det bra att lämna återbud senast kl 8 riddagen via sms till 0705-276201, då får man gärna rida igen missade gånger i en grupp på liknande nivå om det finns återbud, alla återbud som finns att boka läggs ut på vår facebookgrupp, Islandshästar i Eskilsby.

Ridskolan nivåer

  • Ridlekis: För barn 3-6 år som vill rida, här hittar barnen balansen i sadeln, rider och sköter om hästarna och får en bra start inför ridksolan.

  • Barn/ ungdom nybörjare: Har aldrig ridit förut eller har ridit lite tidigare, här lär vi ut allt från grunden, en vuxen är med och leder eller går bredvid. Lär sig leda hästen till eller från hagen.

  • Barn/ ungdom Nyb+: Kan rida lätt i rätt takt i trav utan att hålla i sadeln, börjar kunna rida själv även i trav, en vuxen får vara med och finnas i närheten under ridlektionen. Lär sig sadla och tränsa.

  • Barn/ ungdom nivå 1: Rider lätt i trav och kan trava i grupp, kan svänga och byta varv i trav, kan rida ridvägar i trav, klarar att rida de flesta hästar utan ledare. Är mjuk och fin i handen och kan hålla mjukt i tyglarna i skritt och trav, rider men en god balans så att galopp kan påbörjas. Kan sadla och tränsa med viss hjälp.

  • Barn nivå 1+: Här tränar vi tölt och trav och börjar galoppera en och en, hoppa mindre hinder. Stor vikt läggs i att man kan rida på mjuk hand i en god balans och hålla löst i tyglen. Kunna rida alla hästar själv, Kan hämta hästen i hagen sätta på grimma själv, Kan sadla och tränsa med lite hjälp.

  • Barn/ungdom nivå 2:Utökad svårighetsgrad med att kunna rida volter i trav, hoppa lite högre hinder och kunna galoppera i grupp på alla hästar. Rida med mjuka hjälper och en stilla mjuk hand. Kan sadla och tränsa utan hjälp, kan ta på grimma och leda själv utan hjälp.

  • Ungdom nivå 3: Kunna rida gångarterna i flera olika tempon, lätt kunna växla gångart, galoppera i grupp och hoppa hinder från galopp, rida på volt i flera varv i alla gångarter. Rida med små hjälper och ha en korrekt sits, rida med en mycket mjuk hand och skänkel. Ha en god balans och kunna rida med vikthjälperna. Påbörjar skänkelvikning och dressyrövningar. 

  • Ungdomsgrupp special: Kunna känna om hästen skrittar, travar, töltar och galopperar i rätt takt, börja med lösgörande övningar. Kunna rida i skänkelvikning, framdelsvändning och bakdelsvändning, öppna och sluta. Kunna fatta galopp från skritt. Avancerad grupp för svårare övningar. 

  • Vuxengrupp nybörjare: Nybörjare eller för dig som ridit för länge sedan, passar även för dig som inte ridit i tölt innan, här går vi igenom hjälperna från början i alla gångarter.

  • Vuxengrupp van ryttare: Kunna rida i alla gångarter och kunna de vanligaste övningarna i dressyr. Kunna känna takten i alla gångarter och kunna träna på lösgörande övningar i alla gångarter.

SCHEMA

 

Måndagar kl 17

Barngrupp 6- 10 år nybörjare +

 

Måndagar kl. 18
Barngrupp 7-15 år Nivå 2 ( Emma  ) 4 ggr per månad 

( Kunna rida själv utan ledare i skritt och trav, kunna hoppa hinder i trav, galoppera i grupp)

 

Måndagar kl. 19.00
Barngrupp 7-15 år, Nivå 3 ( Emma ) ) 4 ggr per månad

( kunna rida själv i alla gångarter och även hoppa hinder i galopp )

 

Onsdagar kl 17

Barngrupp 7-15 år nivå 2 + ( Emma )

 

Onsdagar kl. 18.00 
Barngrupp nivå 1+ ( Emma ) 4 ggr per månad

( Kunna rida själv utan ledare i skritt och trav samt rida lätt i trav, galoppera )


Onsdagar kl. 19.00
Vuxengrupp vana ryttare ( Olivia ) 4 ggr per månad

( kunna rida själv i alla gångarter )

 

Lördagar kl. 10:30
Vuxengrupp fortsättning ( Olivia ) 4 ggr per månad

Blandad grupp där man behöver ha lite ridvana innan men där grunderna för islandshästridning lärs ut )


Lördagar kl. 12:00
Barngrupp nivå 1+ ( Nellie och Troja )

 

Lördagar kl. 13:00
Barngrupp nybörjare +( Nellie och Troja )

 

Söndagar kl. 11.00 
Barngrupp Nivå 1,  7-15 år ( Linnea )

( ridit på ridskola tidigare och börjar kunna rida utan ledare och hitta takten med lättridning i traven)


Söndagar kl. 12
Barngrupp nybörjare+ 7-15 år (  Linnea )

( För nybörjare eller ryttare med lite ridvana sedan tidigare, förälder är med och leder hästen )

Söndagar kl 12

Ridlekis för barn 3-6 år ( Linnea M )

ANMÄLAN TILL RIDSKOLA

Erfarenhet ridning

Tack för din anmälan!
Vi kontaktar dig inom kort!

Anmälan tll ridskola
bottom of page