top of page

RIDSKOLA

Anmälan till höstterminen- 24 tas nu emot via sms på 0705-276201

 

Ridskolestart mån 12 augusti, terminens sista dag är söndag 1dec.

Under hösten är det 16 ggr och 4 månadsbetalningar.
 

Vi är en liten familjär ridskola med endast 10 ridgrupper per vecka.

Här bor hästarna ute i skogen dygnet runt, året runt, de går i stora hagar med berg, skog och åker på lösdrift där de har en ligghall om de vill gå in och sova, men oftast sover de i skogen under en gran eller ett träd, där trivs de allra bäst.
 

De går i flock med andra hästar och leker och har ett härligt hästliv, 3 ggr varje dag får de hö under vintern och under vår sommar och höst betar de färskt gräs.

Målet är att man skall lära känna hästarna och även klara av att sköta om dem och göra iordning dem med att sadla och tränsa innan sin ridtur. 

Varje lektion består därför av både hästskötsel och ridning i 60 minuter.

 

Det finns både lite piggare, flottare hästar för dig med mycket ridvana och väldigt lugna, trygga och snälla hästar för dig som är nybörjare eller känner dig lite osäker.
 

Varje ridlektion har ett tema på ridskolan så att eleverna får en bred ridutbildning.
 

Målet med varje lektion är att man skall lära sig gångartsridningen samt att man skall ha en härlig stund i stallet tillsammans med Islandshästarna.
 

Ridlärare är Filippa, Olivia, Aidan, Emma, Nellie och Linnea, flera av våra ridlärare har själva ridit i landslaget och är unghästtränare.


Ridskolestart höstterminen 2023 är måndag 7 augusti, vi rider fram till söndag 26 november, man betalar månadsvis senast den sista i varje månad i förskott. Varje termin är 4 månader ( 16 ggr )

Månadsavgiften på ridskolan är:

Barngrupp            1350 kr per månad 

Vuxengrupp         1600 kr per månad

Vuxengrupp lyx   2000 kr per månad ( lördagar kl 10:30-12 )

Ungdom special 1600 kr per månad

Uteritts grupp      2000 kr per månad

Hyra häst              1500 kr per månad

Anmälningsavgift 300 kr per termin tillkommer vid anmälan, vill ni avstå er plats återbetala inte anmälningsavgiften.

Avgiften för ridskolan betalas månadsvis senast den siste i varje månad i förskott, man anmäler sig för hela terminen och förbinder sig att betala samtliga månadsbetalningar, vårterminen 2024 startar den 8 januari och slutar söndag den 9 juni, det är 20 ggr och fem månadsbetalningar, vi har uppehåll vecka 6 och 7. Man betalar halv avgift för februari och juni och hel avgift för januari, mars, april, maj.

Höstterminen 2024 är 16 ggr, 4 månadsbetalningar, man betalar för augusti, sept, okt och november i förskott, senast den siste i varje månad, exempel: för augusti betalar man senast den 31 juli.

Blir man sjuk eller får förhinder går det bra att lämna återbud senast kl 8 riddagen via sms till 0705-276201, om återbudet är lämnat via sms i tid får man gärna rida igen missade gånger i mån av plats i en grupp på liknande nivå, igenridning kan inte garanteras, alla återbud som finns att boka läggs ut på vår facebookgrupp, Islandshästar i Eskilsby.

Igenridning skall ske under samma termin.

Ridskolan nivåer

 • Ridlekis: För barn 4-6 år som vill rida, här hittar barnen balansen i sadeln, rider och sköter om hästarna och får en bra start inför ridksolan.

 • Barn/ ungdom nybörjare: Från 7 år, har aldrig ridit förut eller har ridit lite tidigare, här lär vi ut allt från grunden, en vuxen är med och leder eller går bredvid. Lär sig leda hästen till eller från hagen.

 • Barn/ ungdom Nyb+: Kan rida lätt i rätt takt i trav utan att hålla i sadeln, börjar kunna rida själv även i trav, en vuxen får vara med och finnas i närheten under ridlektionen. Lär sig sadla och tränsa.

 • Barn/ ungdom nivå 1: Rider lätt i trav och kan trava i grupp, kan svänga och byta varv i trav, kan rida ridvägar i trav, klarar att rida de flesta hästar utan ledare. Är mjuk och fin i handen och kan hålla mjukt i tyglarna i skritt och trav, rider men en god balans så att galopp kan påbörjas. Kan sadla och tränsa med viss hjälp.

 • Barn nivå 1+: Här tränar vi tölt och trav och börjar galoppera en och en, hoppa mindre hinder. Stor vikt läggs i att man kan rida på mjuk hand i en god balans och hålla löst i tyglen. Kunna rida alla hästar själv, Kan hämta hästen i hagen sätta på grimma själv, Kan sadla och tränsa med lite hjälp.

 • Barn/ungdom nivå 2:Utökad svårighetsgrad med att kunna rida volter i trav, hoppa lite högre hinder och kunna galoppera i grupp på alla hästar. Rida med mjuka hjälper och en stilla mjuk hand. Kan sadla och tränsa utan hjälp, kan ta på grimma och leda själv utan hjälp.

 • Ungdom nivå 2+: Kunna rida gångarterna i flera olika tempon, lätt kunna växla gångart, galoppera i grupp och hoppa hinder från galopp, rida på volt i flera varv i alla gångarter. Rida med små hjälper och ha en korrekt sits, rida med en mycket mjuk hand och skänkel. Ha en god balans och kunna rida med vikthjälperna. Påbörjar skänkelvikning och dressyrövningar. 

 • Ungdom nivå 3: Kunna känna om hästen skrittar, travar, töltar och galopperar i rätt takt, börja med lösgörande övningar. Kunna rida i skänkelvikning, framdelsvändning och bakdelsvändning, öppna och sluta. Kunna fatta galopp från skritt. Avancerad grupp för svårare övningar.

 • Ungdomsgrupp special 5 st platser för ungdomar som rider på hög nivå

 • Vuxengrupp nybörjare: Nybörjare eller för dig som ridit för länge sedan, passar även för dig som inte ridit i tölt innan, här går vi igenom hjälperna från början i alla gångarter.

 • Vuxengrupp van ryttare: Kunna rida i alla gångarter och kunna de vanligaste övningarna i dressyr. Kunna känna takten i alla gångarter och kunna träna på lösgörande övningar i alla gångarter.

 • Uterittsgrupp för vuxna mycket vana ryttare, här rider vi våra hästar som normalt inte är med på ridskolan ännu, vi rider i alla tempon. Ca 2,5 timma inkl ridning och hästskötsel. Man köper 1 månad och kan förnya med en månad till vid önskemål.

SCHEMA

 

Måndagar kl 17

Barngrupp 6- 10 år nivå 1+

 

Måndagar kl. 18
Barngrupp 7-15 år Nivå 2+ ( Emma  ) 

( Kunna rida själv i skritt, trav och galopp, kunna hoppa hinder i trav, galoppera i grupp)

 

Måndagar kl. 19 Ungdomar 10-16 år, Nivå 3 ( Emma )

Måndagar kl 19:15 ( ev torsdagar kl 18:30 ) Ungdomsgrupp special, 5 platser

 

 

Onsdagar kl 17

Ungdomsgrupp 10-16 år nivå 3 ( Emma )

 

Onsdagar kl. 18.00 
Barngrupp nivå 2 ( Emma )


Onsdagar kl. 19.00
Vuxengrupp vana ryttare ( Olivia )

 

Lördagar kl. 10:30
Vuxengrupp fortsättning ( Olivia ) 


Lördagar kl. 12:00
Barngrupp nivå 1+ ( Nellie och Troja )


 

Lördagar kl. 13:00
Barngrupp nybörjare +( Nellie och Troja )

Söndagar kl 10 Uterittsgrupp vuxna vana ryttare 

 

Söndagar kl. 11.00 
Barngrupp Nivå 1,  9-15 år 

( ridit på ridskola tidigare och börjar kunna rida utan ledare och hitta takten med lättridning i traven)


Söndagar kl. 12
Barngrupp nybörjare 7-15 år 

( För nybörjare eller ryttare med lite ridvana sedan tidigare, förälder är med och leder hästen )

Söndagar kl 12

Ridlekis för barn 4-6 år 

ANMÄLAN TILL RIDSKOLA

Erfarenhet ridning

Tack för din anmälan!
Vi kontaktar dig inom kort!

Anmälan tll ridskola
bottom of page