top of page

KÖPA HÄST

Funderar du på att köpa en alldeles egen Islandshäst? 

Vi är en av landets största försäljare av Islandshästar och har vanligtvis flera hästar till salu.

Ibland äger vi hästen som finns till salu hos oss själva och ibland har vi tagit emot den till försäljning då dens ägare av någon anledning inte kan ha kvar den. När hästarna kommer till oss rids den och provas i flera olika situationer, detta för att vi skall få en så bara bild som möjligt hur den reagerar när de rids ensam, i tung trafik, när den rids i grupp, om den är lättskrämd mm.

Vi provar gångarterna och känner efter hur viljan när på varje häst.

 

Vårt mål är att beskriva varje häst så rättvist och bra som möjligt för att du som köpare skall få en häst som passar just dig. Vi berättar allt vi vet om tidigare skador, sjukdomar och om hästen har något speciellt man behöver tänka på.
 

Det är stor efterfrågan på bra ridhästar och varje häst kan ha flera spekulanter. När man bestämt sig för köp swishar man 10% av hästens köpeskilling till oss ( 1231231171 Eskilsby Gård ) som en förskottsbetalning, då är hästen bokad och visas inte mer för någon annan kund.

Vill man ha en veterinärbesiktning som vi alltid rekommenderar görs detta här hemma på gården om hästen kostar under 100 000 kr, och på en hästklinik om priset är över 100 000 kr.

Kostnaden för veterinär betalas alltid av köparen, priset är ca 1500-2000 kr för en gårdsbesiktning och 3-6000 kr för en klinikbesiktning beroende på om röntgen skall utföras.


Att köparen står för besiktningen är viktigt ifall det senare skulle uppstå en tvist.


Skulle det vid en besiktning finnas anmärkning som anses ha betydelse betalas handpenning tillbaka och säljaren står för hela kostnaden för undersökningen hos veterinären.


Om hästen visar sig vara frisk och utan anmärkning av betydelse skrivs ett köpekontrakt redan samma dag och köparen slutbetalar sin nya häst samma dag som besiktningen ägt rum. Därefter kan man hämta sin nya häst
Vi hjälper gärna till att teckna en bra försäkring direkt vid köpet.


Vill man att hästen skall stå kvar hos oss mer än 5 dagar går det bra att hyra en plats i lösdrift tills man har möjlighet att hämta den, priset är 150 kr per dygn.


Har man långt att åka eller av annan anledning svårt att hämta hästen kan vi hjälpa till med leverans genom ett företag som kör hästar över hela norden. Hästen körs säkert fram till er stalldörr, de får hö och vatten under resan
Att ha en egen islandshäst är en fantastisk upplevelse och vi hoppas att ni kommer ha mycket glädje av er nya familjemedlem.

 

Om det skulle uppstå problem med hantering eller ridning så får ni gärna kontakta oss så försöker vi att hjälpa till.


Ibland kan det vara skönt att få lite hjälp med ridlektioner för att komma igång med sin nya häst, boka gärna tid med Filippa som känner hästen och kan ge tips och råd hur ni kommer igång.

bottom of page