top of page

Heldagskurs

Kommande heldagskurser 2024

16 dec 23 kl 9-15 familjedag för både vuxna och barn

27 dec 23 kl 9-15 Barn 10-18 år med god ridvana

 

Vecka 7, heldagskurs må, ti och onsdag, barn 7-15 år, alla nivåer, både nybörjare och vana ryttare kan vara med, vi delar in barnen i grupper efter tidigare ridvana.

 

vecka 14, heldagskurs må, ti och onsdag, barn 7-15 år, alla nivåer.

Ridkurs för alla som älskar hästar och vill vara en hel dag i stallet.

 

På våra heldagskurser får man prova på många olika saker i stallet, kursen passar barn från 7 år och man kan både vara helt nybörjare eller en mycket van ryttare, vi delar in barnen i grupper efter tidigare riderfarenhet.

På gården finns många olika djur som barnen får träffa, getter, höns, åsnor, grisar, några keliga katter och en och annan söt hund, alla våra djur är mycket barnvänliga.

 

Barnen får lära sig bra hästkunskap och hur skötsel, fodring och ridning utförs på ett bra och säkert sätt och för att hästarna skall må som bra som möjligt.

Vi är noga med att ge mycket beröm till djuren och all hantering och ridning sker med mjuka metoder.

 

Vi gör rent i hästarnas boxar, lägger in rent strö, fyller färskt vatten och ger dem gott näringsrikt hö. När boxarna är klara är det dags att hämta sin häst i hagen med grimma och grimskaft, det är alltid flera ridledare med banren när vi hanterar djuren.

 

Hästarna bor ute i skogen och är ofta smutsiga, så medans de står i sin box och äter hö borstar vi dem rena innan vi sadlar och tränsar inför ridturen.

Det är två ridpass per dag, första ridpasset är i ridhuset, vi lär oss ge rätt signaler och rida på ett mjukt och fint sätt, är man en van ryttare får man både galoppera och hoppa hinder, är man ovan lär vi ut grunderna så att allt blir rätt från början, alla rider på sin egen nivå.

När ridturen är färdig får hästarna en god mussli medans barnen borstar dem rena från svett och smuts, därefter får de lunchhö medans barnen får lunch i vårt lilla mysiga våffelcáfe.

Efter lunch är det dags för teori och sedan ytterligare ett ridpass där vi rider ute i skogen eller på vår galoppbana.

När dagen börjar närma sig sitt slutrider barnen hästarna barbacka till hagen och kramar dem hejdå.

 

Pris: 1250 kr /st för en heldag

 

Det går bra att önska sin favorithäst. Anmälan via sms till 0705-276201

 

bottom of page